20.detsembril 2014 saab 40 aastat, kui avati Aseris suursuguselt ja pidulikult üks omanäolisemaid spordikomplekse suures NSVL-s. Omanäoline oli ta sellepärast, et spordikompleksi baasil looditervisetsee, kuhu kuulusid: suur spordisaal, 6 rajaga 25 m ujula, lastebassein, füsioteraapiakabinet, muda-ja parafiinravi, saun koos raviduššide ja ravivannidega. Ametlikuks nimeks sai vastvalminud ehitis ENSV EHITUSMATERJALIDE TÖÖSTUSE MINISTEERIUMI ASERI KERAAMIKATEHASE TERVISETSEHH ning juhatajana asus tööle Mikk Grassmann. 1970-1980 kasutasid tervisetsehhi paljud Eesti, Leningradi ja Moskva spordiorganisatsioonid oma võistluste ja laagrite korraldamiseks. Sport oli Aseris väga populaarne. Tervisetsehhis töötas 34 inimest.2011 aastal avati täiesti uue väljanägemisega kaasaegne Aseri Vabaajakeskus, mille eest on Aseri rahvas tänulik valla juhtidele, eriti lapsed, sest kehalise kasvatuse tunnid ja treeningud toimuvad avaras, soojas ja igati kaasaegsetes ruumides. 15. novembril, kui tähistasime maja sünnipäeva, alustasime lauatenniseturniiriga, kus igamehe paarismängus osalesid nii endised, kui praegused mängijad. Eesti Kultuuriministeerium tänas kõigi aegade edukamat lauatennisisti Tatjana Tšistjakovat oma tänukirjaga, tunnustades teda kõrgete saavutuste eest nii sportlasena, kui ka noorte treenerina. Veidi hiljem alustasime ka korvpalliturniiriga, rõõmu valmistab praegu mujal elavate endiste mängijate tahe tulla oma kodusaali võistlema ja olla sellega eeskujuks ka meie noortele korvpalluritele. Korvpallureid tulid tervitama ja oma vilumust pallikäsitluses näitama Rakvere Tarvas korvpallimeeskonna võõrleegionäärid- mustanahalised David Haughton ja Brandis Raley-Ross. Väga hea meel oli, et sellel päeval tuli kohale hulgaliselt endisi töötajaid. Kõik kohalviibijad said osa Nele-Liis Vaiksoo ja Aseri orkestri muusika ning sportlikke etteastetega vahelduvast programmist. Täname kõiki, kes tulid meid õnnitlema!