7. septembril toimus Aseri XX Savijooks, mis kuulub käesoleval aastal Lääne-Virumaa jooksusarja. Rõõmustas, et oli hulgaliselt jooksjaid meie eelnevate aastate osalejatest, kui üritus kuulus Ida-Virumaa jooksukalendrisse. Võistlust avades nimetas vallavanem hr. Einar Vallbaum Aseri jooksu sillaks Ida ja Lääne-Virumaa vahel ning kõlaski Lüganuse ja Viru-Nigula segakooride esituses „Virumaa laul“, kohal oli ka laulu autor Tiina Kippel. Ilm oli väga päikseline, mis meelitas Aserisse 214 jooksul osalejat. Aseri savijooksu suurimaks tõmbenumbriks on mittetavapärane jooksurada – savikarjäär, meremuul, muinaskalmed ja pankrannik. Rõõmustas meid muidugi see, et vaatamata tihedale konkurentsile saavutasid ka Aseri jooksjad auhinnalisi kohti. Tüdrukud 800 m saavutas III koha Marina Kuznetsova, poiste 600 m II koht Kirill Koskor ja III koht Kert Vassiljev, tüdrukute 400 m jooksus saavutas III koha Valerie Lonski ja poiste samas jooksus I koht Artur Koptelkov, üle pikkade aastate jäi Aserisse naiste põhijooksu I koht, mille võitis Irina Savinitš. Täname kõiki osalejaid, toetajaid ja abilisi, kes aitasid võistlust korraldada.

Tulemused ja pildid