Laupäeval, 20. oktoobril toimus esmakordselt Aseri Vabaajakeskuses taekwondo turniir.

Kundas tugevad juured alla saanud spordiala on Spordiklubi Team Yong’i treeneri Marko Levtšenko eestvedamisel Kunda linnas arendatud alates 2012. aastast. Seoses omavalitsuste ühinemise ja paranenud võimalustega alustati taekwondo treeningutega Aseris käesoleva aasta kevadel. Sügiseks on olemas stabiilne ja motiveeritud grupp noori, kellele toimuvad treeningud kaks korda nädalas, kahes erinevas vanusegrupis. Lisaks on osad sportlased kasutanud võimalust tänu heale transpordiühendusele võtta osa Kundas toimuvatest treeningutest.

Aseris on spordiala harrastamiseks ideaalsed tingimused. Kevadel treenimist alustanud kohalikud noored vajavad võistlustel osalemiseks veel erialaste oskuste praktiseerimist. Treeneril oli soov tutvustada ala kõikidele noortele ja kohalikule rahvale. Esimene taekwondo turniir toimus Aseri Vabaajakeskuses rohke publiku ja tugevate sportlaste osavõtul. Sparringsüsteemis võistlusest võtsid osa ligi 50 sportlast Viru-Nigula vallast (Kundast ja Viru-Nigulast), Haljalast, Rakverest, Väike-Maarjast, Kiviõlist ja Tallinnast.

Võistlused korraldati Spordiklubi Team Yong eestvedamisel, korraldamisse oli kaasatud treeningutel osalevad lapsed ja Aseri Vabaajakeskuse meeskond. Soov on Aseri mõttes uue spordiala arendamisega jätkata, pakkudes kohalikele noortele võimalust harrastada erinevaid spordialasid.

Aseri Vabaajakeskuses esmakordselt toimunud turniir sai positiivse tagasiside nii sportlastelt, treeneritelt kui ka publikult ning andis mõtteid järgmiste võistluste ettevalmistamiseks.