Reedel, 8. septembril toimus juba 25. korda Aseri savijooks, mida joostes läbitakse ka savikarjääri. Põhijooksu rada on väga mitmekesine, peale savikarjääri joostakse ka meremuulil ja läbitakse kunagise tellisetehase territooriumi ning joostakse ka ümber Aseri tiigi. Rada on tõusude ja langustega, mis ei ole jooksjatele kerge, aga nagu nad ise väidavad, et väga huvitav. Päeval veel sadas vihma, mis teeb savijooksu keeruliseks, aga õnneks juba võistluse avamise ajaks oli ideaalne jooksuilm.

Savijooksul oli stardijoonel 187 sportlast. Minijooks, tillujooks ja lastejooks joosti staadioni murul, kus oli hea jooksjaid ergutada ja pisikesed sportlased tõepoolest nautisid võistlust. 2,5 km noortejooksu rada kulges ümber Aseri tiigi . Kell 19.15 kõlas põhijooksule stardipauk, kus Aseri jooskupublik ootas suure huviga meie jooksjate võitu. Järsku kattus Aseri staadion paksu uduga, mis tegi finiši veelgi põnevamaks. Meeste põhijooksu võitis Rico Kruus. Suurte ergutuste saatel läbis M 16 jooksu finišijoone esimesena Aseri noormees Artur Koptelkov ja teisena Kirill Koskor, seega kaksikvõit Aserile. Udu läks tihedamaks ja põnevus kasvas, sest kogu Aseri staadionil olnud publik ootas naistejooksu võitu Aserile, publiku suure kaasaelamise saatel ületas Aseri jooksja Irina Savinitš võitjana juubelijooksu finiši. See oli tõeline Aseri jooksupidu!

Täname südamest jooksul osalejaid, toetajaid, kõiki vabatahtlikke, kes aitasid kogu jooksu läbiviimisel.

Tulemuste ja pildigaleriiga saab tutvuda Lääne-Virumaa jooksusarja kodulehel .

Jooksusarja järgmine etapp on 40. Rakvere Rahvajooks juba 17.09.2023.